Am fost destul de cuminte în ultima perioadă, recunosc, însă nu am stat degeaba, ci am pregătit de zor un nou proiect, unul destul de amplu, care va include ca destinații principale Polonia și Țările Baltice. Și spun destinații principale, pentru că aici voi zăbovi ceva mai mult timp, însă am incluse în traseu și opriri în Budapesta, Cehia și Austria și o scurtă vizită în Helsinki.

Proiectul include, de fapt, două proiecte, pe care le-am denumit The rebirth of a nation” și The path of amber”, pentru că mă voi axa pe modul în care, după toate episoadele dure ale istoriei recente la care a fost supus poporul polonez, acesta a renăscut și s-a reconstruit din temelii. Așadar, voi merge pe drumul regal din Cracovia, voi revedea Auschwitz (am mai fost acolo acum ceva ani, însă nu am avut curajul să scriu despre acest loc), voi vizita centrul vechi al Varșoviei refăcut după planurile inițiale și voi descoperi locul în care trupele naziste au debarcat în Gdansk, atunci când a început cel de-al Doilea Război Mondial.

După care mă voi plimba pe coasta Mării Baltice, în căutarea locurilor care dau cea mai mare parte din totalul de chihlimbar de pe întreg globul, această rășină care se adună de pe plajă. Vilnius, Riga și Tallinn, capitalele cu aer medieval ale Țărilor Baltice vor reprezenta cea de-a doua parte a traseului meu, fiind inclusă și revederea unuia dintre cele mai dragi orașe mie, Helsinki (este poziționat foarte aproape de Tallinn și se ajunge ușor cu feribotul).

Și în această călătorie voi avea alături parteneri care au crezut în proiectele mele, iar primii dintre aceștia sunt hotelurile Radisson Blu Krakokw și Sofitel Warsaw Victoria. Vă invit să călătoriți alături de mine și să urmăriți traseul meu pe Facebook și pe Instagram și, atât cât timpul îmi va permite, și pe blog. Iar atunci când voi reveni în țară, vor urma multe povești din aceste locuri minunate. O vară frumoasă vă doresc! 🙂

 


Citește și: Amintiri din Letonia – Palatul Rundale