Ultima vacanță a acestui an mă găsește într-un loc nou, în Israel, o țară atât de complexă care sunt convinsă că va cere cât de curând o nouă călătorie.

De când am luat decizia de a vizita aceste ținuturi, am început o lungă perioadă de studiu, care a implicat articole, cărți, documentare TV; prea puțin, însă, pentru bagajul istoric și religios pe care îl are această țară. Tot ce am reușit a fost să îmi schițez în minte un fir logic al evenimentelor (al celor mai cunoscute, de fapt), pentru a înțelege mai bine ceea ce urmează să întâlnesc.

Cred că Israelul este mai mult decât o destinație, iar vestigiile pe care le deține sunt mai mult decât obiective turistice, sunt file care au contribuit la formarea omenirii și la întărirea convingerilor religioase ale oamenilor, indiferent adepții cărei filosofii se declară ei.

Prin urmare, am o pregătit o listă lungă cu locuri pe care vreau să le descopăr și îmi doresc să reușesc să urmez programul pe care l-am stabilit deja. Dacă nu, sper ca surprizele pe care mi le rezervă acest traseu să fie mai mari decât acelea pe care mă aștept eu să le întâlnesc. 🙂

Vă invit să fiți și voi parte a acestei călătorii, căci o să încerc să postez în timp real pe canalele mele de socializare (Facebook și Instagram), iar pe blog și pe YouTube după ce voi reveni în țară (și probabil după ce voi sedimenta informațiile obținute).

*Sursă foto: pixabay.com