Există pe planetă locuri care parcă s-au încăpățânat să adune istorie cât pentru o eternitate, peisaje care te fac să te întrebi dacă natura nu obosește niciodată, gastronomie care călătorește în jurul lumii cu o viteză mai mare decât reușim să terminăm preparatele delicioase din farfurie. Unul dintre aceste locuri este Roma, Orașul Etern care va rămâne întotdeauna un reper al evoluției majorității popoarelor europene. De aceste locuri mă leagă mai mult decât niște obiective turistice pe care le-am descoperit cu fascinație, pentru că asociez mereu călătoria mea în capitala Italiei cu decizia de a avea propriul blog, cel pe care astăzi vă împărtășesc experiențele din destinațiile pe care le vizitez. Așa că nu puteam rata ocazia de a pleca din nou la Roma, cu același entuziasm ca prima dată și, cine știe, poate că și această călătorie va deveni un reper în evoluția blogului meu.

Mă îndrept acum pentru câteva zile către Italia, într-o excursie în care nu mi-am programat prea multe obiective turistice, dar în care îmi doresc să simt cât mai mult din spiritul latin atât de prezent în peninsulă. Mă bucur că o să revăd locuri dragi și mă bucur că acum nu voi mai fi pe fugă, ci mă voi îndrepta acolo unde mă va duce instinctul și voi încerca să descopăr și laturi inedite sau mai puțin cunoscute ale Romei.

Însă, pentru că sunt obișnuită cu relaxarea activă, nu am rezistat să nu planific și două excursii în afara Romei, și anume în Florența și în Napoli. Perioada Renașterii m-a fascinat dintotdeauna și unde altundeva poți simți mai bine atmosfera artistică, dacă nu în orașul care i-a dat naștere, și anume Florența? Deși aveam de ceva timp această destinație pe listă, până acum nu am reușit să o vizitez, motiv pentru care sunt tare entuziasmată acum că mă voi plimba prin orașul lui Leonardo da Vinci, Michelangelo, Boticelli și al altor artiști care au adus o contribuție inegalabilă dezvoltării culturii și științei.

Cât despre Napoli, singurul plan pe care îl am este să savurez pizza Margherita acolo unde a fost inventată. Încă nu am hotărât dacă voi rămâne în Napoli sau mă voi îndrepta către Insula Capri, cel mai probabil cred că voi vedea la fața locului ce surprize îmi rezervă ziua respectivă. Orașul oferă multe alte atracții pe lângă cele de natură culinară, așa că lista rămâne deschisă și sunt sigură că, indiferent de ce voi alege să fac, voi avea parte de o zi plină.

Nu-mi rămâne decât să vă invit să fiți alături de mine în această călătorie, în special pe Facebook și pe Instagram, unde voi încerca să ilustrez aproape live întreaga experiență. Ciao! 🙂


Citește și: Avem suficiente motive pentru a vizita Roma?