S-a întâmplat, așa cum bine ați dedus, pe data de 8 martie, pe ruta Paris-București, când zborul Air France AF 1888 a avut-o la manșă pe Isabelle de Bove, căpitan al companiei pe aeronavele Airbus A320. Întreg echipajul a fost feminin, alături de căpitan fiind doar însoțitoare de zbor, pentru a sublinia implicarea Air France în sprijinirea drepturilor femeilor de pe întreg mapamondul.

Mă bucură tare să aud acest lucru, din ipostaza de pasionată de călătorii și de aviație, dar și de femeie care încearcă să ia decizii în urma propriilor convingeri. Mă bucur atunci când văd femei căpitan și le felicit pentru că au ales această meserie. Mai mult decât atât, admir demersul Air France, compania având un angajament de lungă durată în ceea ce privește diversitatea de gen și egalitatea profesională între bărbați și femei. Ba chiar la conducerea companiei se află două femei – este una dintre puținele companii care are conducere feminină –, doamnele ocupând pozițiile de Președinte al Consiliului de Administrație și de CEO.

Dacă ne uităm rapid peste statisticile companiei, vom observa că numărul angajaților de gen feminin este foarte apropiat de al acelora de gen masculin, într-o lume care, până nu demult, a fost dominată de bărbați. Nu mai puțin de 45,1% din totalul angajaților sunt femei, dintre care avem: 35% din totalul personalului de la sol, 55% din board și 28,6% din comitetul executiv.

Cum poți sărbători mai bine Ziua Femeii dacă nu făcând ceea ce îți place, fiind util celor din jurul tău și, totodată, arătând că nu trebuie decât puțină determinare pentru a urma drumul pe care îl dorești? La mulți ani, doamnelor din întreaga lume, în fiecare zi, și felicitări pentru tot ceea ce faceți!

Foto: Petru Ivu

Foto: Petru Ivu

 


De la sfârșitul acestei luni, Air France va opera 3 zboruri pe zi pe ruta București – Paris. Începând cu 31 martie, vom putea alege dintre următoarele frecvențe orare: 06:05, 14:30 și 19:30. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.airfrance.ro. Călătorii frumoase vă doresc!


Citește și: Bonjour, Paris! Primele impresii din Orașul Luminilor