Scriu despre o destinație și mă văd acolo. Reușesc, într-un fel, să mă transpun și să mă identific cu fiecare oraș, cu povestea din spatele a ceea ce văd, și cred că aș putea vizita de nenumărate ori un loc și să îl văd altfel de fiecare dată, să-mi creeze altă stare, să mă simt o nouă persoană mereu și mereu.

Nu este un secret că pasiunea mea cea mai mare o reprezintă călătoriile. Călătorii pentru regăsire, călătorii pentru relaxare, călătorii pentru descoperire, orice tip de călătorie. Dar, odată pornită pe acest drum, am creat din asta un mod de viață. Am decis să scriu despre experiențele mele și, prin prisma acestui lucru, să retrăiesc emoții pe care le-am simțit sau, de ce nu, să le resimt mai puternic decât atunci când le-am trăit. Cred că această pasiune mi-a influențat viața în bine, din mai multe puncte de vedere, și anume:

  1. Am devenit mai organizată

Mult mai organizată. Știu exact unde trebuie să ajung, pe ce traseu și ce trebuie să vizitez într-o nouă destinație. Asta nu înseamnă că nu îmi place să mă abat de la plan, să mă pierd pe străzi și printre oameni, să mă las vrăjită de atmosferă și purtată de pași și de gânduri.

  1. Am descoperit că se poate

Chiar se poate. Atunci când îți dorești ceva, îți canalizezi toată energia spre îndeplinirea acelui obiectiv. Gândurile îți sunt îndreptate acolo, sufletul parcă vibrează numai la imaginea creată mental. Am învățat că dorința devine plan și planul realitate. Și că realitatea poate fi cu mult mai frumoasă decât imaginația. Am învățat să îmi îndeplinesc visurile. Sau cum să parcurg traseul spre îndeplinire. Am învățat că niciun vis nu este prea mare atunci când îți dorești cu adevărat ceva.

  1. Am devenit mai informată

Este un must să mă documentez despre obiective turistice, să îmi fac un jurnal de călătorie și să mă simt un mic ghid turistic atunci când ajung într-un loc. Îmi place ca atunci când aud informațiile transmise de către ghizii locali, să recunosc lucruri pe care le-am citit sau despre care știam dinainte. Îmi place să studiez, pe lângă obiective, gastronomie, să știu cu ce, cum și unde să mă deplasez (cu toate că îmi place să petrec cel mai mult timp plimbându-mă, uneori chiar este necesar să folosesc un mijloc de transport). Cu cât caut mai mult, cu atât mai mult îmi lărgesc orizontul și adaug noi puncte pe bucket listul meu.

  1. Mi-am resetat prioritățile și am creat altele noi

Cu fiecare obiectiv, îmi doresc mai mult. Cu fiecare țintă atinsă, îmi stabilesc alta, de fiecare dată. Nu mai sunt la fel, pentru că, pe lângă călătorii, mi se relevă noi oportunități. Așa m-am hotărât să scriu despre experiențele trăite, să împărtășesc gândurile și emoțiile simțite, să descriu ce mi-a plăcut cel mai mult în fiecare oraș, și anume atmosfera. Vibrația oamenilor și a locurilor este cea care dă unicitate. Prin prisma percepției mele, vreau să recompun stările pe care fiecare destinație le creează.

  1. Am învățat să mă descopăr

Nu mai sunt aceeași, și mă bucur! Cu fiecare destinație, sunt altă persoană. Sau sunt adevărata eu, mă regăsesc și mă recompun și mă încarc și mă transform și rămân, de fapt, tot eu. Cred că aceasta e puterea pe care o au călătoriile, acesta este scopul suprem, pe lângă bucuria sufletului, pe lângă imaginile viziuale, călătoria implică și o călătorie către sine, conștientă sau nu. Îmi dau seama de asta de fiecare dată când revin acasă și de fiecare dată când îmi setez un nou obiectiv.

  1. Am învățat să ies din zona mea de confort

Și să înțeleg și să cred că mă așteaptă o lume întreagă! Am învățat că lumea se schimbă și mă schimbă. Mă schimbă pentru că îmi dă ocazia să mă cunosc și să o cunosc. Îmi oferă tot ce are mai frumos și mă așteaptă să o descopăr. Visând către noi destinații, visez, de fapt, către destinația principală: eu.

  1. Am învățat să prețuiesc mai mult experiențele, și nu lucrurile

Am învățat să descopăr noi bucurii și să le trăiesc cât mai intens posibil. Am învățat să creez propriile povești, să le trăiesc și să le retrăiesc. Am învățat să mă bucur de experiențe, trăiri, amintiri, neliniști, emoții, așteptări, nerăbdare.

  1. Am trecut peste temeri

E uman să ne fie teamă de lucrurile noi. Fiecare are, într-o oarecare măsură, cel puțin un lucru de care se teme. În ceea ce privește călătoriile, poate apărea teama de eșec, teama de respingere, teama de necunoscut, pot apărea barierele culturale. Am învățat că doar făcând lucruri de care ne temem putem evolua. Nu este nimic mai frumos decât să te simți mândru de tine după ce ai realizat un lucru pe care nu te-ai fi văzut niciodată făcându-l!

  1. Am învățat să dau altă valoare timpului

Momente, momente. Despre ele am vorbit mereu și, pentru mine, sunt cele mai importante. Totul devine viu în mintea mea, timpul încerc să îl folosesc pentru a vizita, pentru a mă relaxa, pentru a simti și pentru a întelege, pentru a contempla și medita.

  1. Am învățat că, deși mulți ne dorim aceleași lucruri, fiecare o face în felul lui

Și că cel mai frumos lucru este reinterpretarea propriilor dorințe și transmiterea energiei. Este dreptul nostru să ne bucurăm de lume, așa că, indiferent care este scopul, nu mai așteptați! Porniți în orice plimbare vă bucură sufletul și lăsați-vă cuprinși de magie! Bucurați-vă de banca din parc unde puteți scrie, citi, gândi, admira. Bucurați-vă de cele mai mici lucruri și transformați-le în cele mai mari lucruri!