Sursa Foto: naibann.com

Pășim încrezători și bucurăm de tot ceea ce mediul înconjurător ne oferă. Ne dorim să evadăm și să ne regăsim în același spațiu, cel care este casa noastră. Pentru mine, termenul „acasă” înseamnă o casă care să mă determine să devin cea mai bună variantă a mea, să mă ancoreze în prezent și să mă proiecteze în viitor. O casă a viitorului nu trebuie desprinsă din viitor, ci să fie creată pentru viitor. O asemenea casă trece testul timpului, din toate punctele de vedere: este încărcată cu amintiri și trăiri, proiectată inteligent și durabil, astfel încât impactul asupra mediului să fie minim, consumul energetic redus, iar confortul sporit. Este spațiul care te inspiră și te ajută să te întâlnești cu tine, în care simți că timpul se oprește, iar prezentul și viitorul se contopesc.

Cu un proiect de casă realizat de către AIA Proiect Birou de Proiectare, găsim suportul necesar pentru a îmbina toate elementele pe care noi le considerăm importante și pe care specialiștii le utilizează pentru a crea spațiul nostru, acel colț de lume care ascunde în el lumea noastră toată.

Orice structură inteligentă începe cu o idee, se continuă prin modul de aplicare și se concretizează prin durabilitate. Trebuie să avem curajul să fim cu un pas înaintea timpului, dar să ne gândim și la modul de utilizare responsabilă a resurselor. Mediul ne oferă tot, de ce să nu ne gândim și noi cum putem „colabora” cu el? Un proiect de casă corespunzător se adaptează necesităților și dorințelor noastre, precum și posibilităților de a ne conecta cu natura.

Casa viitorului este mai accesibilă decât credem. Putem economisi chiar și 45% dacă apelăm la AIA Proiect Birou de Proiectare, echipă experimentată în proiecte de casă, pentru a ne ajuta să ne identificăm cu spațiul nostru, să fim în armonie cu interiorul, cu exteriorul și cu noi. O casă a viitorului are spațiile perfect optimizate, folosește un minim de resurse, în special regenerabile, și oferă mai mult decât consumă. Oferă, alături de acestea, încrederea că și peste ani va fi considerată tot o casă a viitorului.

Casa viitorului meu va avea parter și un etaj sau mansardă și va fi un spațiu suficient de mare încât să poată conferi tot confortul necesar, dar suficient de mic pentru a utiliza toate zonele. Va fi amenajată conform stilului minimalist, fără multe obiecte de mobilier sau decor, ci doar cu acelea care pentru mine vor însemna amintirile mele toate proiectate în ele. Pentru că tot ceea ce nu se vede, se simte. Se simt căldura, bucuria și energia care fac un spațiu să devină viu. De aceea, plantele vor fi vedetele și cele care mă vor ajuta să înfloresc odată cu ele.

Sursa Foto: aia-proiect.ro

Sursa Foto: aia-proiect.ro

Voi avea grijă ca performanța energetică să fie ridicată și consumul aproape zero, pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a reduce cheltuielile. Un consum de energie redus pornește prin asigurarea izolației termice, pentru a nu permite apariția punților termice și a pierderilor de căldură. Nimic nu se va pierde, totul se va recupera, prin intermediul sistemelor de ventilație și filtrare, care recuperează căldura din aerul evacuat.

Potrivit stilului minimalist și datorită faptului că oferă multiple beneficii energetice, aleg sistemul de încălzire în pardoseala din lemn stratificat, alături de o centrală termică în condensație, pentru reducerea considerabilă a consumului de energie și combustibil. Acestea reușesc să îmbine mai multe caracteristici importante: sunt ecologice, au durată de viață mai mare și utilizează eficient energia.

Mă voi bucura de soare prin intermediul ferestrelor mari și a culorilor deschise ce vor înveseli pereții, iar când lumina naturală nu va fi suficientă, voi apela la sisteme de iluminat inteligente. Becurile LED, pe lângă faptul că au o durată de viață mult mai lungă, au și un consum de energie foarte redus, poate chiar și cu 90% mai mic decât sursele de iluminat tradiționale. Acest lucru înseamnă pentru mine „cere cât mai puțin și oferă cât mai mult”, idee pe care încerc să o mențin vie de fiecare dată când mă raportez la natură.

Sursa Foto: aia-proiect.ro

Sursa Foto: aia-proiect.ro

O casă proiectată și construită responsabil ne va răsplăti încă din momentul în care începem să o utilizăm. Nouă ne va oferi timp mai mult, prin beneficiile tehnologiei, precum și cheltuieli mai reduse, iar naturii îi va oferi liniște. Nu o va determina să acopere toate efectele negative ale poluării, ci va putea face ceea ce știe mai bine: să ofere viață și energie. Dacă o putem ajuta, de ce să nu o facem? Toate resursele le putem prelua din natură și recircula, pentru a-i oferi în schimb atenția și grija noastră.

Casa mea de acum, va fi casa mea dintotdeauna. Va reflecta dragostea pentru natură și le va transmite celor care îi calcă pragul că cel mai important lucru este să fim prieteni cu noi înșine, cu spațiul în care trăim și cu mediul înconjurător. Casei mele îi voi oferi cel mai de preț dar: timpul, iar de la ea voi prelua energia necesară pentru a mă dezvolta. Atât eu, cât și familia mea. Va fi o casă a mea și a tuturor. O casă în care toți se vor simți „acasă” și care îi va putea inspira. Va fi exemplul pe care vreau să îl transmit familiei mele. Vom fi noi, o familie. Pentru că va fi mai mult decât un spațiu, va fi viața noastră toată.

Aceasta este casa viitorului meu, în care atât cei mici, cât și cei mari, să se identifice, să poată să se dezvolte și să învețe să aprecieze darurile mediului înconjurător. Oricine poate avea o astfel de casă, dacă apelează la un proiect de casă oferit de AIA Proiect. Nu vă îngrijorați dacă investiția inițială, în urma soluțiilor propuse, vi se va părea mai mare. Totul se poate adapta bugetului nostru. Dar, în timp, cheltuielile vor scădea considerabil și, totodată, și mediul va fi cel care ne va mulțumi. Și nu doar el, noi ne vom mulțumi pentru toate alegerile inspirate pe care le facem.

Sursa Foto: aia-proiect.ro

Sursa Foto: aia-proiect.ro

Sursa Foto: aia-proiect.ro

Sursa Foto: aia-proiect.ro


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016